Thursday, September 2, 2010

Ramadhan 2010




::Family of PPC yang ceria dan gembira::

Salam..
Ramadhan tahun ni merupakan Ramadhan yang ketiga disambut di perantauan...dan insyaALLAH tahun nih jugak masih beraya di perantauan...
Mungkin kepada sesapa yang baru nk merasa berpuasa di perantauan nih mungkin sedih kot...tp bagi aku...berpuasa kat mana2 pon sama ja...mungkin ada beza skit..tp selagi niat kita betol berpuasa kerana ALLAH..nikmat berpuasa tuh tetap terasa...perasaan seronok nk ketika berbuka pon terasa...


::kakak-kakak dan abang-abang senior yang penyayang::
::adek-adek kesayangan..muahh!!::
::kakak-kakak comeL dan adek gurL yang comeL n manje::
Alhamdulillah...tahun nih puasa time cuti...so that banyak la jemputan berbuka puasa...masing2 ambil giliran jemput rakan2 berbuka di rumah...ini salah satu cara memeriahkan bulan puasa...dapat pahala jugak memberi makan kepada org berpuasa...jgn lupa...insyaALLAH rezeki yang kita beri walau sedikit mendapat ganjaran dari ALLAH...
::cucur udang sedap::

::nasi hujan panas dan ayam madu super seDap::
kalau sesapa yang pernah terpikir...
" ish.. aku nak masak tuk 10 org nih...habes la stok makanan aku.."
aku nasihatkan..
" jangan berkira...rezeki kita ALLAH yang tentukan...mungkin hari nih kita berhabis untuk org lain...tp suatu hari nanti...akan ada insan yang menghulur ketika kita memerlukan.."
::Gadis berbaju oren dan merah dan seekor kumbang::
Time2 macam nih la yang kita da untuk mengeratkan silaturahim...tambah2 cuti nih kan...kalo hari kelas dah bg alasan busy ngn kelas and esaimen...bukan alasan...mmg busy pon...huhuhu...tp itulah...syukur dapat sambut puasa time cuti..even nnt raya time skolah...xpe la...nak bt cmna...itu kesempatan yang ada...:)
::bersama adek lelaki kami::
Ramadhan kali ini terasa cepat sgt masa berlalu...sehinggakan xsedar kita dah sampai ke minggu terakhir...sayu pon ade jugak...terasa tidak cukup amalan yang dilaksanakan...xpe...masih ada masa untuk tambahkan amalan...semoga amalan diterima ALLAH...
Jadikan amalan di bulan Ramadhan nih berterusan ke bulan2 yang lain...:)
Tingkatkan amalan nikmati kemanisan Ramadhan~:)
P/s: gambar hanya ada ketika berbuka bersama PPC dan berbuka di rumah Jr~:)
~LOVE is a little HAPPINESS, with a few SACRIFICES, and it gives a lot of PAIN~
FALL in LOVE with ALLAH and you will get the BEST of ALL

3 comments:

ARC™ said...

hensem ah adik laki. nak bknalan pls hahahhahahahhaa

shezz said...

hak2...bleh2..tp kna dpt approval kakak2 yg len dulu..hehe

Huda said...

suke~=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...