Monday, February 27, 2012

sebab

Bru tgk iklan kt TV3...

"Kenapa Allah merahsiakan kematian?
sebab Allah tak nak maksiat berleluasa."

Tapi aku tertanya-tanya kenapa ALLAH juga merahsiakan mengenai jodoh?
Supaya kita berkenalan dengan ramai orang ke?
Atau supaya kita pandai menjaga diri bila bersama dengan bukan muhrim kita..

Apa2 pun aku yakin bahawa setiap yang berlaku ada hikmahnya..
Setiap makhluk ciptaan Allah sentiasa di bawah lindungan NYA..selagi kita menjadi hambanya yang bertakwa.

Selamat beramal.

p/s: mood teringin nk kawen bila tgk org len dah menanti masa kelahiran anak sulung. =(
sabarla wahai syaza.

Sunday, February 26, 2012

hope

Dear,
Don't walk away from me.
Please.

Truly,
Me.

Thursday, February 23, 2012

rezekiku.

Alhamdulillah.
Aku bersyukur sgt.
Ditempatkan di sekolah yang biasa ja.
Sekolah agama rakyat dulunya.
sekarang dah jadi sekolah agama bantuan kerajaan (SABK).
Apa yang menarik di sekolah ni.
Guru-guru nya sangat peramah.
Baik.
Kerja pun tak banyak LAGI.
Diorng lebih memahami guru baru yang perlukan masa untuk lebih belajar.
Slow2.
Belajar perlukan masa.
Tak de la diorng bagi kerja banyak2.
Yang banyak nye kelas je.
Prinsip Akaun, Fizik, Sains, English 2 kelas, dan PJK 4 Kelas.
Ok la tu.
Bagi aku xde masalah pon.
Sebab subjek yang aku suka.
Kecuali English n PJK.
As u know.
PJK tu ape je kan.
Bawak budak g padang.
Bagi bola.
Main!! hahaha.
Paling best.
Rezeki murah kat sini.
Ada ja cikgu yang bw makanan kat bilik guru.
Aritu pulut kuning.
Arini nasi lemak.
=)
Semalam kuar tgk wayang tapi ada sorang kakak tuh baik hati blnja.
Skali makan.
Pakej.
Hehe.
Kesian dekat adek comel ni xdapat gaji lagi.
haha.

Rezeki yang best ialah pengalaman.
Bersama mereka di sini.
dan berjalan ke Cameron Highlands haritu.
Yeay.
Murahnya rezeki.
Alhamdulillah.
Syukur Ya ALLAH.
=)

Wednesday, February 22, 2012

setelah sekian lama. =)



dah lama aku tak meng-update blog ni.
bukan lupa, cuma kurang ingat.
haha.
xde masa dah nk berfoya2.
lagipon aku dah xde internet kat umah.
kena potong.
gaji tak masuk.
xdak duit nk byr bil berukbeng tuh.
bukan aku guna sgt pon.
so biar ah.
hehe.
skrg pakai ja internet kat sekolah.
wiwiwiwi.
aku igtkan masing2 busy pasal kerja masing2 setelah bergelar guru.
walaupun masih belum sah jawat.
surat pon xdpt lagi.
tapi masih ada yg rindu aku.
wiwiwiwi...
aku tulis blog ni sbb kesian kawan aku sorng tuh.
aku dah la malas reply msg dia.
blog pon xupdate.
tak tau nk kaco sapa la tuh.
btw.
sila rujuk gmbr terbaru aku.

ok.
sila kutuk.
aku tau aku dah gemok.

Wednesday, February 8, 2012

Missing NZ

Berada di Taiping berjaya menggamit kerinduan aku kepada NZ.
Sebab ketenangan di Taiping selalu membuka ruang untuk aku kembali mengimbau kenangan terindah di NZ...
ingin sekali aku menjejakkan kaki sekali lagi untuk ke NZ...melawat tempat2 yang menarik yang pernah aku pegi dulu...
Walaupun banyak lagi tempat menarik yang aku tgk kat iklan, tapi aku lebih tertarik dengan NZ...
masih aku merindui NZ...
Kalau nk print all the pictures yg kat sana, penuh dinding umah aku dengan gmbr aku,,
bleh bt wallpaper...huhu...

Rindunyaaaaaaaaa....

p/s: Doakan aku berjaya kumpul duit nk pegi sana lagi..honeymoon ke..=P

Thursday, February 2, 2012

pengalaman pertama.

pengalaman pertama di sekolah agama tuk mengajar.
bukan aku tak pernah masuk sek agama..penah jugak try dulu..
tapi time tuh jiwa nakal lagi...skrg pon sama..hehe
tapi mengajar xde la kena ikut peraturan pkai tudung labuh kan.
bukan xnk..cuma belum bersedia lagi..kena betulkan yg len2 dulu...

ok. fyi aku ditempatkan di SABK Maahad Tarbiah Al-Islamiah, Chngkat Jering, Perak.
dekat ngn Taiping.
mula2 masuk cuak gak,
ye la...
aku ni pkai biasa2 ja...mesti org tgk pelik ja..
*itu tanggapan pertama aku*
then bila aku masuk je ke sekolah, semua orang sambut aku dengan senyuman.
Wahh!! satu perasaan yang sgt22222 happy...

Bila berkenalan ngn guru2 atau dipanggil ustaz dan ustazah semuanya...sgt2 la baik...baru aku sedar, bila kita mengajar sekolah baik2...kita pon insyaALLAH jadi baik..
mcm pengetua aku ckp la..
gelaran ustazah tuh sebagai DOA...
insyaALLAH aku pun nk jadi mcm mereka juga...
sangat tenang melaksanakan tugas yang diamanahkan...
cekap melakukan tugas bersama2...
dan we are FAMILY....
itu yang xde di sekolah biasa...dari apa yang aku dengar sket2 la...
=)

Kalau ditakdirkan aku kawen dalam masa terdekat ni, bleh x aku suh husband aku yg pindah sni instead of aku pindah mengikut suami?
Sayang sgt nk tinggalkan sekolah ni...
Paling aku idamkan, mengandung ketika aku berada di sini..
pagi2 baby aku dah dengar ayat2 Al-Quran.
tiap2 minggu ada bacaan Asma-ul-Husna...
semoga mudah anak aku dibimbing ke jalan ALLAH nnt..
Doakan aku. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...