Wednesday, May 12, 2010

Mari kita terjaH~!! apa yang ada....

haha....terjaH...~!
macam rancangan TERJAH kt tv3 plak kn...hahah....bosan dah aku tgk..makin lama makin byk rancangan yg bergosip pasal artis2...haishh~!!
cari publisiti murahan btol...
ok..ok..
aku bukan nk cerita pasal ArtiS...aku nk cerita pasal apa yang aku dah buat selama beberapa minggu nih smpai xmenyempat aku nk menjenguk blog nih...hahah...

ku tersangat la busy...bukan sbb kerja skolah semat...
aku busy menghidupkan kehidupan aku di bumi WELLINGTON yang amat indah ni...haha...
indah ke...?
indah la jugak...sbb mmg NZ nih terkenal ngn keindahan alam semulajdinya kan...mmg xleh nafikan la...ciptaan ALLAH yang MAHA KUASA~!

jom kita terjah beberapa keping gmbr yang dpt aku snap ngn camera henpon N82 aku...xla secantik gmbr DSLR ....tpi bleh la setakat nk tgk2..usha2...


aku pernah try stdy kt KELBURN PARK...sbb perasaan ingin tahu kenapa mat saleh suka lepak tgh2 panas....rupanya...mmg time tuh aku sgt menghrapkan matahari sentiasa memancarkan sinarnya...supaya aku xbeku disapa angin WELLY yang amatla sejuk...

ini kucing yang bulu dia leh menutup tgn aku...kalo agak2 sejuk g la pinjam bulu kucing nih bt glove jap...tp aku xpenah jumpa kucing yang bermuka kemek cm nih....tp apa2 pon dia sgt comel..even kalo dkat2 ngn dia, dia akn kuarkan bunyi scary je..mcm nk gaduh pon da....

ini pulak pokok strawberry..sape2 yang xpernah tgk..nih aku nk share ngn korang....comel je...aku pon bru tahun nih dpt rasa petik buah strawberry..setelah 3 tahun menetap di bumi NEW ZEALAND ni....slalu pegi x sesuai ngn timing dia berbuah..huhu

ini pulak bunga kt tepi umah aku...bunga pa pon aku xtaw...saja ja ambek gmbr sbb bosan menunggu kawan aku...heheh


dah abes keja aku meng'snap' gmbr yg berkaitan alam semulajadi..aku pon p lepak2..minum coffee...n tempat lepak aku yang utama ialah...ENIGMA,courtney place...
sebab apa?
sebab ice coffee dia mmg the BEST~!!
~yummy ice coffee~
heheh...
aku jugak busy melayan kwn2 aku melepak....
bukan melepak membuang masa...
kami melepak mengeratkan silaturahim dgn adek2 junior...
adek2...kalo ingin melepak meringankan beban kt kpla otak kamu semua..ajak la kitrng melepak smbil mkn ice cream ke...mmg beST~!
tp bergantung kpada keadaan....heheh...
kalo nk blnja lagi la kitrng suke...:))

ini kisah kami adek2 beradik di WELLY...kami rapat..kami sayang adek beradik kami~!
...xoxo...

dan last but not least..gmbar tah pape aku ambek..hahah...

NEW ZEALAND POST telah banyak membantu aku berhubung ngn family aku di MALAYSIA..tanpanya aku xleh hntar brg ke MALAYSIA terchenta...dan aku jugak xleh dpt brg dari keluarga TERSAYANG~~luv u~!!

y own if u can lease it....lu pikir la sndri~~!

ini kepelikan yang xdapat aku huraikan lagi...sbb plat keta kt sni boleh sesuka hati je letak name pape...so aku pelik dan jugak ajaib..mcm mna diorng simpan data pasal pemilik2 kereta di sni...apa pon..lantak la diorng..IC pon xdak..inikan pulak plat keta...ape2 aje...heheh

maka dengan ini..tamatlah sudah pengembaraan aku....setakat ini..mahu fokus siapkan kerja sekolah yang byk menunggu aku setiap saat dan waktu...kemudian mahu fokus untuk stdy for final...mak aku dah msg pelik2 dah...instict dia dah rasa aku semakin malas stdy..aiyak~!!
sejauh ini mak boleh rasa..mak mmg terbaik la...syg mak~!!
muahhh~!!!!xoxo....

5 comments:

ARC™ said...

SAYANG ADIK BERADIK KAMI!!!

<3<3

hak3

Huda said...

syg sume ARROGANT BEARS
and adek2 TEDDY BEARS sya jgk...=]

shezz said...

yeayy~~!!
mari kita saling syang menyayangi....
semoga ikatan persahabatan kita kekal selamanya.....syg semua~!!

ARC™ said...

saya Panda =)

shezz said...

panda pon parts of bears family gak kn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...