Tuesday, February 25, 2014

2months

Assalamualaikum..
sekarang ni ak nak lambakkan cerita pasal pregnancy aku ja.. kalo jemu nk baca tu maaf ler…saja nk bt post pasal ni supaya bleh dikenang balik nanti..

Alhamdulillah sekarang dah masuk bulan kedua.. alahan pon xde la teruk sangat cuma pening bila menanda buku then muntah..tu je la..tido petang tu kewajipan utama aku la tu..kadang2 tu smpai dah nk dekat maghrib baru bangun..trok btoi..kena ubah la mama oiii… kang anak jadi pemalas baru tau…

Haritu ak menggila sat sbb laki xleh balik.. nasib la kawan ak ajak g kl, so ak dapat la jumpa laki aku kat sana… kalo dak bleh meroyan ak..hujung minggu baru ni laki ak balik, happy la skrg… then minggu ni ak nak balik kampung la pulak…  lama xjenguk kampung..hehe..

Erm,,, apa perkembangan sepanjang dua bulan ni ek.
Setakat ni yang paling ketara is my body la..berat nek mendadak smpai semua org tegur..huhu..tapi minggu ni ak asyek makan muntah je, so xde la naik lagi dah..maintan je la..
Then suss pon ak dah tukar ke yang mahal dan berkualiti sket..dulu minum dumil mama perisa oren yg harganya rm19.90 je.. skrg ni try enfamama plak.. harga rm26.00.. perisa choc sbb ada dua perisa ja..choc n vanila… dari aku terpaksa telan yg perasa vanila, baik aku minum yg choc ni..rasa macam dutch lady choc tu..tapi ada beberapa kali aku minum then muntah…xtahu la kenapa..baby ni xnak terima kot susu ni…tapi sebab susu ni baik sgt tuk perkembangan baby sbb ada dha, so mama nk paksa gak bby minum…hehe…

Ok. tu ja la setakat ni update ye.. nak balik umah dah.. mlm ni ada kelas plak.. so nk kn prepare la… perut dah besar sket..xsabar mama and ayah nk tgk baby bulan depan..cepat la masa berlalu..n baby be strong dlm perut mama ye.. membesar dengan sihat… mama n ayah love u always. =)

3 comments:

ziha said...

congrats syaza...bila due nya? kalau tahun ni sebaya lah anak kte nanti :)

Nurul Farhana said...

tahniahhhh...

shezz said...

ziha.. due tahun ni..oct..
nurul..thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...